Sangtimer

Individuell sangundervisning der sangøvelser, repertoar og eventuell teori tilpasses det du ønsker å lære og jobbe med.

På en sangtime jobber vi med felles fokus på dine ønsker, og det som skal til for at du skal kunne jobbe mot å mestre sangen du synger - og stemmen din. 

Det er ulik sangteknikk for ulik stemmebruk. Sangpedagogen tar hensyn til hva som til en hver tid anses som mest aktuelt å jobbe med for å møte dine ambisjoner, ditt potensiale, ditt nåværende nivå, ønskede utvikling, hva du ønsker å lære av nye måter å bruke stemmen på, og ikke minst ditt særpreg.

Hvis du blir sliten eller hes av å synge, jobber vi med å bedre teknikken, slik at ditt uttrykk ikke hindres av feil stemmebruk. 


Sangundervisning - ulike tilbud og muligheter:

Sangtimer = individuell sangundervisning. Du kan ha avtale om fast time en gang i uka, eller sjeldnere.

Sangkurs = gruppeundervisning. Sangkursene arrangeres i små grupper på maks 7-8 personer, som følger et kursopplegg med styrt progresjon.

Sangtimer - private gruppetime = Eget skreddersydd opplegg for små grupper. Ta gjerne sangtime sammen med søsteren, broren, noen i bandet, koret, en venn eller kjæresten. Bestill en gruppetime for 2-3 (eller flere personer).

Gavekort på sangtimer. Ta kontakt for å bestille ønsket antall individuelle timer, eller et sangkurs.


Hvordan er sangundervisningen på en individuell sangtime lagt opp?

Du vil alltid få et undervisningsopplegg som er tilpasset og skreddersydd til deg. Sangøvelser, teknikk, sangvalg og eventuell teori tilpasses ditt utgangspunkt, dine forkunnskaper, og det du ønsker å lære og jobbe med. 

Hva gjør jeg på en individuell sangtime?

På en sangtime jobber vi med felles fokus på dine ønsker, og sentrale spørsmål er:

Hvordan vil du høres ut? Hva syntes du at mangler for at du skal føle at du mestrer sangen eller stemmen din? Føles det komfortabelt å synge, eller blir du sliten eller hes? Vil du ha mer kraft - eller synge softere? Vil du bli kjent med deler av stemmen som du ikke har brukt før?

Hvordan foregår en typisk sangtime?

En typisk sangtime kan begynne med at du synger gjennom en sang du ønsker å jobbe med eller utforske stemmen din gjennom. Du blir så spurt om hva du ønsker å jobbe med, og strategien for den følgende timen utarbeides i samarbeid. Noen vet selv godt hva de vil jobbe med, mens andre er mer usikre i starten.

Hver av de fire stemmefunksjonene Overdrive, Edge, Curbing og Neutral krever ulike tekniske hensyn; kroppens egne regler som alltid må overholdes for å sikre korrekt teknikk. Du veiledes i aktuell teori og øvelser som kreves for at du skal kunne tilegne deg teknikken bak den bestemte klangen og sangstemmen du ønsker å bruke.

Hvem tar sangtimer?

Alle sangere har forskjellige grunner til å ta sangtimer: Noen jobber profesjonelt med sang og trenger veiledning og hjelp til utvikling og vedlikehold av god teknikk. Noen elsker å synge og synger mest for sin egen del. Noen synger i eller vil prøvesynge for kor. Noen skal synge i et jubileum eller et bryllup og trenger veiledning frem mot anledningen. Noen er nysgjerrig på sin egen stemme. Noen tar musikk- eller sangutdannelse og vil komplettere undervisningen med privattimer, andre skal på opptaksprøve til det samme.

Alle som har et ønske om å bli kjent med og lære mer om stemmen er velkomne til å ta kontakt!