SANGKURS I OSLO 2018

Sangkursene holdes på 3 ulike trinn, og du er garantert å finne et kurs som passer ditt utgangspunkt:

TRINN 1 - Sangkurs i 4 deler: For ferske og lett øvede sangere, samt de som ønsker en oversikt over CVT.

Oppstart mandag 8. oktober 2018

+ NYTT/ EKSTRA kurs: oppstart lørdag 20. oktober 2018 - ledige plasser!


TRINN 2 - Sangkurs i 4 deler: For deg som allerede har tatt en del sangundervisning, kjenner til CVT, og/ eller har deltatt på sangkurs Trinn 1.

Oppstart mandag 12. november 2018


TRINN Videregående kursforløp: Oppfølgingskurs for de som har deltatt på Nivå 2 (3) eller lignende.

Oppstart torsdag 11. oktober 2018


Hvert sangkurs er satt sammen for at du skal kunne utvikle deg som sanger på best mulig måte. Du vil lære spesifikke metoder som gjør deg i stand til å trene opp din sangteknikk, jobbe med ditt personlig uttrykk og bli bedre kjent med mulighetene i din stemme.

Et sangkurs kan gi stor inspirasjon til videre øving og utvikling. Lær fra dine medsangere, få oppbacking og ideer fra likesinnede, og jevnlig trening i å fremføre (jobbe med sangteknikk) med et lite publikum. Kursinnholdet er skapt for å styrke det grunnlaget du allerde har, og hjelpe deg til videre utvikling. Et sangkurs kan være et fint supplement til individuell sangundervisning (sangtimer). 

Sangkursene er basert på Complete Vocal Technique. CVT er en anerkjent metode som passer alle musikalske sjangere, og lett kan tilpasses alle nivåer fra grunnleggende til avansert. Teknikken er basert på forskning, utviklet i samarbeid med leger, og holder fokus på sunn sangteknikk, samt sangerens personlige stil, kunstneriske uttrykk, ønsker og målsetninger.


"Jeg hadde jo jobbet med deg før, og du sa at man fikk mye bedre forståelse av å jobbe i gruppe, at det var lettere å lære ved å se på andre som jobber med de samme teknikkene, og kurset overgikk forventningene! Jeg forstod mye bedre hva vi har gått gjennom. Føler jeg har lært masse!" – Rosanna 15.10.15


Hva er "Sangkurs i 4 deler"?

Ett sangkurs (Trinn 1, 2 eller Videregående) består av 4 (eller flere, på Videregående) kurskvelder, som går over over 4-8 uker.

Du lærer sangteknikk basert på det aller siste innen stemmeforskning, tilpasset ditt utgangspunkt, dine ønsker og mål. Et sangkurs er for mange en god mulighet til å konfrontere eventuell frykt for å synge for et ”publikum”. Et kursforløp over 4 kvelder er en god mulighet til å delta i et hyggelig læringsmiljø der du i tillegg til kursinnholdet kan høste støtte, og ekstra utbytte fra dine meddeltakere.


«Takk for nok et inspirerende og givende kurs. Du har bidratt til å løfte sanggleden til et nytt nivå.» – Christine Rygg, 09.02.17


Bilder fra konsert med sangere som deltok på sangkurs i 2017.


Vil du øke utbytte av sangundervisningen? Velg et sangkurs.

Det er en lang rekke fordeler ved å motta sangundervisning i gruppe. Den mest åpenbare fordelen er det økte læringsutbyttet. Undersøkelser ved Complete Vocal Institute i København, viser at gruppeundervisning gir mer læring og raskere utvikling enn individuell undervisning. All undervisning ved Complete Vocal Institute foregår i gruppe. 

”Hvorfor skal jeg velge sangkurs fremfor individuelle timer?”

Kveldskursene som går over 4 ganger gir deg et inngående og komplett undervisningsforløp, skreddersydd for å maksimere ditt læringsutbytte og din utvikling. Du får et sammensatt undervisningsopplegg, med styrt progresjon og fremdrift i form av teoretisk kunnskap og praktiske øvelser. Du får kursmateriale, repertoarforslag, forslag til øvelser, samt individuelt tilpassede tekniske øvelser.

 Det er logisk at det å observere andres arbeid med sangteknikk gir større utbytte enn å kun jobbe alene. Når en annen sanger knekker en tekniske eller kunstnerisk kode vi selv jobber med, kan vi plutselig se løsninger på våre egne utfordringer, og få et bedre bilde av sangstemmen generelt og oss selv som sanger. Sangkursene er også en gylden mulighet til å øve på å synge foran andre, få inspirasjon, ideer og innspill, og høre tilbakemeldinger på egen og andres utvikling. Kursene inneholder alltid individuell undervisning (i gruppen), der du jobber med spesifikt fokus på hvordan du kan utvikle deg som sanger. Det er min klare målsetning at du skal sitte igjen med økt kunnskap om både teknikk og kunstnerisk uttrykk ved endt kurs.

Hva sier sangerne etter endt sangkurs?

”Jeg hadde jo jobbet med deg før, og du sa at man fikk mye bedre forståelse av å jobbe i gruppe, at det var lettere å lære ved å se på andre som jobber med de samme teknikkene, og kurset overgikk forventningene! Jeg forstod mye bedre hva vi har gått gjennom. Føler jeg har lært masse!”

”Visste ikke at man kunne få så mye ut av bare 4 kurskvelder.”

”Jeg vil fortsette på et videregående kurs. Utrolig grundig og proff veiledning. VÆRT VELDIG spennende :)”

”Veldig god fordeling mellom teori, praksis, felles øvelser og individuell undervisningstid. Skapte god forståelse av teori med praktiske eksempler”

”Du er superflink og jeg anbefaler deg til alle som synger! Beste sanglæreren jeg har vært borti!!! Takk for alt du har hjulpet meg med!”

21 av 21 spurte på de siste sangkurs jeg har holdt svarer ”Ja” på om de ville fortsatt på et lignende videregående kurs.

Noen fordeler ved å delta på et sangkurs

En god mulighet til å øve deg på å konfrontere nerver og sceneskrekk, og øve på å synge foran et ”publikum”

Et kursopplegg som er lagt opp for å maksimere ditt læringsutbytte

Sterkt fokus på opplæring i å bruke stemmen på en sunn måte

Mulighet til å utforske din egen stemmes potensial, sammen med andre som utforsker de samme teknikkene i sin stemme – denne kombinasjonen er ofte veldig lærerik

En sosial og hyggelig måte å lære på, i et varmt læringsmiljø

Inspirasjon og tips til smart øving, som kan gjøre deg mer selvstendig i egen øving

Konkrete sangtekniske verktøy, som gjør deg mer allsidig som sanger

Du får personlig tilpassede øvelser for å mestre dine spesifikke sangutfordringer

Masse gode ideer og inspirasjon fra andre deltakere

Undervisning i sang og stemmeteknikk, basert på det siste innen stemmeforskning

Tilbakemeldinger fra kursleder og meddeltakere

Opplæring i metoder for formidling og fremføring – for å understreke ditt særpreg og ditt personlige, kunstneriske uttrykk

Undersøkelser ved Complete Vocal Institute i København viser at gruppeundervisning gir et større læringsutbytte enn en til en-undervisning

Mulighet til å melde deg på semesterkonsert, der du kan invitere med deg eget publikum og få god livetrening

Tar du allerede sangtimer?

Sangkursene kan gjerne brukes som supplement til de individuelle timene, og erstatte de individuelle timene i kursperioden. Kursene holdes på 2 ulike nivåer, slik at øvelsene og temaene i fokus er tilpasset deltakernivået – det skal ikke være for vanskelig, og ikke for lett.  Det er vanlig at sangere som allerede har tatt en del sangtimer velger nivå 1 for å få en grundigere oversikt over CVT og sangteknikken sin. Se oversikt over kurs og datoer lengre ned i mailen, og snakk med meg dersom du er usikker på hva som passer for deg.

Sangkurs for barn kan settes opp på forespørsel!

 Kursinnhold

- Alle kurskvelder starter med undervisning og innføring i ulike viktige sangtekniske temaer, med øvelser, strategier for å øve, teori, tips til repertoar og inspirasjon.

- Du blir bedre rustet til å øve på egen hånd

- Du får mulighet til å bli mer trygg på å synge foran andre

- Regn med inspirasjon, støtte og tilbakemelding fra andre sanginteresserte mennesker

- Få lærdom og aha-opplevelser gjennom egne og andres prosesser og utvikling – det er alltid mye å hente fra andres undervisningstid

- Du får personlig coaching fra erfaren sangpedagog

- Du jobber med ditt sangtekniske potensiale, via øvelser som er rettet mot dine spesifikke ønsker og utfordringer

- Alle jobber med det repertoaret de selv ønsker


Sangkurs - praktisk informasjon:

Kursene holdes på Øvingshotellet ved Schous plass, Grünerløkka.

Du kan bestille din plass på mail til sangtimer.no@gmail.com eller send melding eller ringe på tlf. 923 07 831. Det er bindende påmelding på sangkursene. Fornøyd-garanti: Hvis du ikke er fornøyd etter 1. kurskveld, kan du si fra samme dag, og få tilbakebetalt sum for resterende 3 kurskvelder.

Alle sangkurs holdes av sangpedagog Tonje Stenberg, autorisert sanger og sangpedagog fra Complete Vocal Institute i København. Tonje har bred erfaring innen sang og sangundervisning, underviser til daglig ved Øvingshotellet i Oslo og er selv aktiv sanger, blant annet i Oslo-bandet Laserstråle.

Dersom du lurer på noe, ta kontakt med Tonje på: Tlf. 923 07 831, eller mail sangtimer.no@gmail.com

Har du spørsmål om kursinnhold, de forskjellige nivåene, eller noe annet? Jeg blir glad for å høre fra deg! Send mail, melding eller ring, og jeg vil svare så snart jeg kan.

Det arrangeres dessverre foreløpig ikke sangkurs for barn. Kurs kan settes opp på forespørsel!

Priser

Sangkurs i 4 deler
TRINN 1 & 2
Kr. 745 pr gang - Totalt 2.900

Videregående sangkurs,  5 ganger høst 2018
Kr. 745 pr. gang - Totalt 3.725


”Tusen takk for superinspirerende og hyggelig kurs. Du skaper stor trygghet som får oss til å tørre mer. Veldig god pedaog.” – Mathilde Dale Hartviksen, 24.11.16


Sangkurs for nybegynnere, lett øvede sangere og erfarne sangere:

TRINN 1 – Sangkurs i 4 deler, oppstart mandag 8. oktober 2018

Jobb med grunnlaget for din sangteknikk. Få en god innføring eller oppfriskning i grunnleggende sangteknikk. Kurset gir en oversikt over Complete Vocal Technique,og du får en mengde verktøy, tips og teknikker som tillater deg å trene opp stemmen på en sunn og god måte. De 4 kurskveldene består av felles gjennomgang av dagens tema, samt individuell, personlig tilpasset undervisning (i gruppen).

Datoer høst 2018: Mandager kl. 18.30-21.00 med datoer 08.10, 15.10, 22.10 og 29.10.

Les mer: TRINN 1 – Sangkurs i 4 deler

 

TRINN 2 – Sangkurs i 4 deler, oppstart mandag 12. november 2018

Ta teknikken fra grunnleggende til mer avansert. Vi jobber spesifikt med stemmekontroll særlig i den høyere delen av stemmen, slik at du kan lære å nå alle de høye notene du drømmer om – på en sunn og god måte. Vi jobber med teknikker for personlig uttrykk, og ser på en introduksjon til stemmeeffekter. Du velger selv repertoar, og kan gå i dybden på dine favorittsanger.

Datoer høst 2018: Torsdager kl. 18.00-21.00 med kursdatoer 12.11., 19.11, 26.11 og 03.12. 

Les mer: TRINN 2 – Sangkurs i 4 deler

 

"Du är fantasisk duktig på att hålla i kurser. Väldigt positiv och motiverande! Du gör mig mindre rädd för att uppträda." - Jessica Ladeborn, 25.02.16


Tilbakemelding fra tidligere sangkursdeltakere:

”Jeg hadde jo jobbet med deg før, og du sa at man fikk mye bedre forståelse av å jobbe i gruppe, at det var lettere å lære ved å se på andre som jobber med de samme teknikkene, og kurset overgikk forventningene! Jeg forstod mye bedre hva vi har gått gjennom. Føler jeg har lært masse!”

”Visste ikke at man kunne få så mye ut av bare 4 kurskvelder.”

”Jeg vil fortsette på et videregående kurs. Utrolig grundig og proff veiledning. VÆRT VELDIG spennende :)”

”Veldig god fordeling mellom teori, praksis, felles øvelser og individuell undervisningstid. Skapte god forståelse av teori med praktiske eksempler”

”Du er superflink og jeg anbefaler deg til alle som synger! Beste sanglæreren jeg har vært borti!!! Takk for alt du har hjulpet meg med!”

Les flere tilbakemedinger på sangkurs og sangundervisning her.