Sangkurs i 4 deler - TRINN 1

Sangkurs i 4 deler - TRINN 1 er et sangkursforløp bestående av 4 kveldskurs over 4 ganger.

Du får teori, tips til gode øvemetoder og repertoar, sangtekniske triks og metoder, og en innføring i hvordan få god formidlingsteknikk. Du får også personlig undervisning og veiledning som hjelper deg å overkomme dine spesifikke tekniske utfordringer. Lær at det alltid er spesifikke grunner til hvorfor stemmen fungerer eller ikke fungerer slik som vi vil! De 4 kurskveldene består av felles gjennomgang av dagens tema, samt individuell, personlig tilpasset undervisning (i gruppen).

Sangkurset gjennomføres i gruppe på maks 6-7 personer. Trinn 1 krever ingen forkunnskaper. Sangkurset gir en innføring eller repetisjon i grunnleggende sangteknikk - den gode basen for videre, mer avansert opptrening av stemmen.  Kurset gir en oversikt over Complete Vocal Technique,og du får en mengde verktøy, tips og teknikker som tillater deg å trene opp stemmen på en sunn og god måte. Du jobb med grunnlaget for din sangteknikk, og får en god innføring - eller oppfriskning - i grunnleggende sangteknikk. 

Kurset passer for deg som er nybegynner, eller har sunget litt, men vil forsterke ditt sangtekniske grunnlag og din forståelse av CVT - Complete Vocal Technique, og ønsker å øve på å synge for et "publikum".

Du lærer verktøy og teknikker som tillater deg å trene opp stemmen på en sunn og god måte, og legger grunnlaget for å kunne uttrykke deg fritt i dine favorittsjangere. 

For deg som ønsker et komplett kursforløp: Trinn 1 kan gjerne kombineres med fortsettelse på TRINN 2, og senere videregående kursforløp. 

NYTT SANGKURS TRINN 1: OPPSTART 27. AUGUST 2019

Ledig plass. Kurset holdes for grupper på inntil 6-7 deltakere, og går mandager kl. 18.30- ca. 21.00 på Øvingshotellet på følgende datoer:

27. august 

10. september

24. september

8. oktober

Konsert med sangere fra sangkurs, november 2017.


Har du spørsmål om kursinnhold, de forskjellige nivåene, eller noe annet? Jeg blir glad for å høre fra deg! Send mail, melding eller ring, og jeg vil svare så snart jeg kan.Praktisk informasjon:

Kursene holdes på Øvingshotellet ved Schous plass, Grünerløkka.

Du kan bestille din plass på mail til sangtimer.no@gmail.com eller send melding eller ringe på tlf. 923 07 831. Det er bindende påmelding på sangkursene. Fornøyd-garanti: Hvis du ikke er fornøyd etter 1. kurskveld, kan du si fra samme dag, og få tilbakebetalt sum for resterende 3 kurskvelder.

KONSERT: Torsdag 5. desember (separat påmelding)

Pris: Kr. 775 pr. kurskveld, totalt, kr. 3.100

Kun 1. kurskveld – Introduksjon til CVT: kr. 850

Løpende påmelding er i gang, send e-post til sangtimer.no@gmail.com for å sikre din plass.


Alle sangkurs holdes av sangpedagog Tonje Stenberg, autorisert sanger og sangpedagog fra Complete Vocal Institute i København. Tonje har bred erfaring innen sang og sangundervisning, underviser til daglig ved Øvingshotellet i Oslo og er selv aktiv sanger, blant annet i Oslo-bandet Laserstråle.

Dersom du lurer på noe, ta kontakt med Tonje på: Tlf. 923 07 831, eller mail sangtimer.no@gmail.com


Sangkurs i 4 deler TRINN 1 - mer informasjon om sangkursene

Hva?

Sangkurs i 4 deler - TRINN 1 er et sangkursforløp bestående av 4 kveldskurs over 4 uker (ikke alle sammenhengende).

Du får teori, tips til gode øvemetoder og repertoar, sangtekniske triks og metoder, og en innføring i hvordan få god formidlingsteknikk. Du får også personlig undervisning og veiledning som hjelper deg å overkomme dine spesifikke tekniske utfordringer. Lær at det alltid er spesifikke grunner til hvorfor stemmen fungerer eller ikke fungerer slik som vi vil!

 

Hvem?

Kurset passer godt både for deg som er fersk sanger og deg som har noe erfaring med stemmebruk. Kurset gir en teoretisk og praktisk innføring i grunnleggende sangteknikk for all slags stemmebruk innen alle sjangere, og du får jobbe med sanger du selv interesserer deg for. Sangkurs i 4 deler - TRINN 1 kan med fordel kombineres med individuelle sangtimer. Sangkurset krever ikke forkunnskaper, og passer for alle som er interessert i å lære om Complete Vocal Technique.

 

Hvordan?

Dette sangkurset bygger på sangteknikker fra anerkjente og populære Complete Vocal Technique. Sangkurs i 4 deler - TRINN 1 består av totalt 4 stk. sangkurs á 2- 3 timer (avhengig av antall deltakere). Deltakere får grunnleggende teori, lytteeksempler, tips til aktuelle sanger og måter å øve på, og du får prøve ut temaet og teknikken som står i fokus.

- > Se detaljert informasjon hvert av de 4 kursene lenger ned på denne siden.

 

Til deg som allerede tar sangtimer:

Dette er en god mulighet til å kombinere individuelle timer og gruppeundervisning. Kursforløpet er skapt med det formål å utfylle de individuelle sangtimene.

Det kun fordeler ved å jobbe med sangteknikk i gruppe, dette øker forståelsen, inspirasjonen og fremgangen. Dette er også en gylden mulighet til å trene på å synge med et "publikum". Ved å delta på TRINN 1 - sangkurs i 4 deler vil du få en sterkere og mer komplett sangopplæring.

 

Garanti

Dersom du etter første kurskveld mener at dette ikke passer for deg, kan du samme dag avbooke plassen din, og få tilbakebetalt prisen for de resterende 3 kurskvelder.


Spesifikk kursinformasjon

1. Kurskveld: Introduksjon til CVT - Sangteknikk - Complete Vocal Technique

Introduksjonen - det er her du begynner! Er du nysgjerrig på stemmen? Lurer du på om du har potensial til å kunne bli en bedre sanger? Vil du bli mer selvstendig i sangtreningen din? Vil du synge mer, men vet ikke helt hvor du skal starte?

Lær om dynamisk og variert stemmebruk. De fire stemmefunksjonene Neutral, Curbing, Overdrive og Edge er som fire gir i stemmen, og dekker all slags stemmebruk innen alle sjangere. Med kjennskap til, og riktig bruk av stemmefunksjonene, er det få begrensninger for uttrykk, volum og kraft i stemmen. Få teorien, triksene og lyteeksemplene, og prøv de ulike girene i stemmen din!

Introduksjon til CVT er et 2-3 timers sangkurs der du guides gjennom de viktigste og mest grunnleggende prinsippene for god stemmebruk. Alle får prøve, stille spørsmål og delta i det som gjennomgås, uten at det stilles krav til deltakelse eller forkunnskaper. Målet er at du skal vite mer om din egen stemme og hvordan du kan gå videre med sangopplæringen etter dette sangkurset. Sangkurset anbefales til alle som har en interesse for stemme, sang og sangteknikk, og/ eller en spesifikk interesse for sangteknikken CVT, uavhengig av ambisjoner og nåværende nivå.

"Takk for fint kurs i går! Fikk mange aha- opplevelser og mye å øve på:)" Anne G. Moen, 15. august 2013

 

2. Kurskveld: Mer om støtte + Neutral og Curbing

Har du hørt begrepet "synge fra magen", men lurer på hva dette helt konkret innebærer? Med god støtte- og pusteteknikk kan du få større stemmeomfang, dvs. lavere/ høyere noter, nok luft til lange fraser, mer kraft og volum, og unngå heshet. Lær anatomien bak sangstøtte og pusteteknikk, og noen gode triks for å koble på "motoren" til stemmen!

Vi går i dybden på 2 av stemmefunksjonene.

Neutral dekker soft stemmebruk og sang i lavt volum, samt klassisk sang og opera for kvinner i den høye delen av stemmen.

Curbing brukes i de aller fleste sjangre, dekker sang og tale i medium volum. Curbing oppleves av mange som en svært anvendelig stemmefunksjon, som er viktig å mestre.

Vi jobber i gruppe, og de som vil får individuell veiledning.

 

3. Kurskveld: Overdrive og Edge

Drømmer du om å synge med kraft og stabilitet, også på høye noter? Overdrive og Edge er stemmefunksjonene som viser veien til drømmenes oppfyllelse!

Med riktig teknikk kan du synge med full kraft uten å slite på stemmen. Alle kan lære seg å synge med kraft bare man vet hvordan. Har du en drøm om å synge rock, power-ballader, soul eller andre kraftfulle sjangre? Lær deg Overdrige og Edge. Dette er gøy!

 

4. Kurskveld: Sang, interpretasjon og formidling

Utvikle ditt kunstneriske uttrykk - formidling og innlevelse er det som avgjør om en sanger rører lytterne sine. Det finnes mange gode verktøy og teknikker for formidling. Arbeidet med interpretasjon og formidling gir et dypere forhold til tekst, historie og karakterer, og passer godt både for uerfarne sangere og de med solid teknikk og erfaring.

Det er sjelden for tidlig å begynne å jobbe med formidling av sangen vi vil synge. Dette kveldskurset anbefales til alle som ønsker å lære seg å gjøre en sang til sin egen. Gjennom formidlingen av tekst, musikk og følelser kan du løfte sangteknikken og helheten.


Et lite tips: Ved Complete Vocal Institute i København foregår all undervisning i gruppe, fordi instituttets undersøkelser viser et klart større utbytte og økt læring og progresjon hos sangere som får undervisning i gruppe.


Tilbakemeldinger på sangkurs

Tusen takk for superinspirerende og hyggelig kurs. Du skaper stor trygghet som får oss til å tørre mer. Veldig god pedagog.

- Mathilde Dale Hartviksen, 24.11.16

 

Du är fantasisk duktig på att hålla i kurser. Väldigt positiv och motiverande! Du gör mig mindre rädd för att uppträda.

- Jessica Ladeborn, 25.02.16

 

Jeg hadde jo jobbet med deg før, og du sa at man fikk mye bedre forståelse av å jobbe i gruppe, at det var lettere å lære ved å se på andre som jobber med de samme teknikkene, og kurset overgikk forventningene! Jeg forstod mye bedre hva vi har gått gjennom. Føler jeg har lært masse!

– Rosanna 15.10.15